Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

22 de angajatori sancționați de inspectorii muncii. Ce nereguli au găsit angajații ITM

În perioada 01 – 31 mai 2018, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Suceava au efectuat un număr de 321 controale, din care 245 în domeniul relaţiilor de muncă şi 76 în domeniul securităţii şi sănătăţii înmuncă. Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale, în valoaretotală de 234.500 lei.

like facebook, suceava, news, stiriInspectorii de muncă au efectuat un număr de 245 controale în domeniul relațiilor de muncă. În urma controalelor efectuate s-au aplicat 73 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 234.500 lei.

În luna mai, au fost depistate 83 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care: 38 persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activității; 43 persoane depistate la muncă fără contract individual de muncă; 1 persoană depistată la muncă în perioada în care are contractul individual de muncă suspendat; 1 persoană depistată la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individualde muncă cu timp parțial.

Pentru muncă nedeclarată au fost sancționați 22 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 200.000 lei.

„Deficienţe frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă:neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor demuncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal”, susține șeful ITM Romeo Butnariu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*