Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Decizie finală! Fost șef din poliție pedepsit pentru trafic de influență

Un fost șef din Poliția suceveană a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea de Apel Suceava pentru trafic de influență.

Instanța a menținut decizia luată de magistrații Tribunalului Suceava când Cristinel Vasile Miron, fost șef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a primit trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani. Curtea de Apel a respins apelurile lui Miron și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava ca fiind nefondate.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii martie 2016, inculpatul Miron Cristinel Vasile, în calitate de şef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, a pretins şi primit suma de 500 de euro şi foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 160 de lei, de la inculpatul Curcă Florin Marius, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava şi îi va determina pe aceştia să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă.
Totodată, inculpatul Miron Cristinel Vasile a acceptat și promisiunea inculpatului Curcă Florin Marius de remitere a sumei suplimentare de 2000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.

Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistenţele inculpatului Curcă Florin Marius, inculpatul Miron Cristinel Vasile i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranşe.

FOTO! Accident spectaculos cu un BMW produs de un adolescent de 15 ani


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*