Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Președintele României a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă Ion Burlui, șeful ISU Suceava

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 25 iunie, un decret privind trecerea în rezervă a general de brigadă – cu o stea Ion Burlui, din Ministerul Afacerilor Interne, la  data de 30 iunie 2018.

Burlui a condus Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava din februarie 2014, dar și în perioada 2009-2013, când a fost numit şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

like facebook, suceava, news, stiriIon Burlui și-a dat demisia, în ianuarie 2014, de la conducera  IGSU, în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni, după ce autoritățile au fost acuzate că au ajuns la locul tragediei în șase ore de la producerea accidentului și  viețile celor decedați ar fi putut fi salvate daca se intervenea mai repede.
După ce a anunțat decizia de a demidiona, Burlui a explicat că a făcut acest lucru pentru a nu exista suspiciuni asupra colegilor săi care au căutat victimele.

„Tocmai ca să nu planeze o suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, în  calitate de șef, să las să planeze o suspiciune asupra colegilor mei care au lucrat în teren”, arăta Burlui.
Burlui se află în Cartea Valorilor Bucovinene pentru activitatea profesională deosebită.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Președintele României a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă Ion Burlui, șeful ISU Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*