Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Noi reglementări privind eliberarea pașapoartelor. Vezi anunțul prefectului Mirela Adomnicăi!

Începând cu data de 17 iulie 2018, vor intra în vigoare modificările Legii nr. 248/2005, aprobate prin Legea nr.133/18.06.2018, informează prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi.
Conform noilor reglementări, termenul de valabilitate al pașaportului electronic este de 3 ani, pentru persoanele care nu au împlinit 12 ani, 5 ani – pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani- și 10 ani, pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

like facebook, suceava, news, stiriÎn vederea fluidizării activității Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, reamintim că se pot face și programări online, la adresa www.epașapoarte.ro, pe cele 2 stații de lucru, câte o programare pentru fiecare titular de pașaport. În acest sens, sunt eliberate zilnic bonuri cu numere de ordine și stabilirea intervalului orar, la sediul serviciului.

În ce privește eliberarea pașapoartelor, pentru a evita aglomerația de la unicul ghișeu existent în acest sens,  se recomandă folosirea facilității de primire a pașaportului electronic la domiciliu, prin C.N. Poșta Română, contra unui cost de 10 lei. Pentru plata taxei se recomandă folosirea celorlalte posibilități de achitare a contravalorii pașaportului: la Trezoreria municipiului Suceava, prin internet banking (cu excepția pașaportului temporar), ordin de plată, CEC Bank, la oficiile poștale din localitatea de domiciliu.

De asemenea, pentru a nu se crea un vid de activitate la prima oră, din cauza lipsei acestei taxe, se recomandă ca primele persoane programate să aibă taxa achitată, în condițiile în care, la sediul serviciului există un singur ghișeu de trezorerie, foarte suprasolicitat chiar de la prima oră.
Tot pentru fluidizarea activității la acest serviciu, pentru pașapoarte tempoare la copii sub 14 ani se poate depune cererea de către părinti, aceștia trebuind să prezinte două fotografii color identice ale minorului, având dimensiunile 3,5 x 4,5 cm, fără a fi necesară prezența acestuia.

Totodată, documentele de călătorie deținute anterior, chiar dacă au termenul de valabilitate expirat, trebuie prezentate pentru anulare, apoi se distrug de către titular sau se păstrează în condiții de siguranță, evitându-se pierderea sau furtul acestora, întrucât se pierde timp pentru completarea declarațiilor de pierdere a documentelor anterioare, precum și pentru completarea proceselor verbale de sancționare, în cazul celor aflate în termen de valabilitate.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Noi reglementări privind eliberarea pașapoartelor. Vezi anunțul prefectului Mirela Adomnicăi! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*