Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Reacția PSD Suceava după condamnarea lui Liviu Dragnea: Susținem în continuare mandatul domnului Liviu Dragnea de președinte al PSD

Organizația județeană a PSD Suceava a transmis, joi seară, o reacție la condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea. Social democrații suceveni îl susțin în continuare pe Liviu Dragnea, indiferent de „presiunea străzii sau a unor reprezentanți nocivi ai statului paralel”.

„Am luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de condamnare a domnului Liviu Dragnea președintele PSD. Deși în opinia noastra această sentință este umbrită de anumite circumstanțe pe care le considerăm nefirești, noi considerăm că decizia unei instanțe judecătorești este indiscutabilă conform principiilor statului de drept pe care le respectăm. În aceeași măsură la fel de indiscutabilă rămâne prezumția de nevinovăție a unei persoane până la pronunțarea definitivă a instanțelor – de asemenea un principiu al statului de drept. Susținem în continuare mandatul domnului Liviu Dragnea de președinte al PSD așa cum ne-au împuternicit alegătorii noștri, iar acest mandat nu poate fi pus în discuție sub presiunea ”străzii” sau a unor reprezentanți nocivi ai statului paralel”, se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

like facebook, suceava, news, stiriLiderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare plus interzicerea unor drepturi pentru abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive.

Șeful PSD a fost achitat pentru acuzațiile de fals intelectual. Potrivit anchetatorilor, pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu.

Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare.

Paguba adusă statului este puţin peste 100.000 de lei, iar un parlamentar social-democrat a scris un proiect de lege în care abuzul în serviciu, acuzaţia care i se aduce lui Dragnea, să fie considerată infracţiune doar de la 200.000 de euro în sus.

Deciziile nu sunt definitive și pot fi contestate la completul de 5 judecători.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*