Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Un sucevean a obținut ilegal fonduri europene de peste 35.000 lei. Cum a fost pedepsit

Un bărbat a fost pedepsit pentru fraude cu fonduri europene. Florin Petrică Rotaru a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Suceava, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, la un an și opt luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de trei ani.

În cursul anului 2013, inculpatul Rotaru Florin-Petrică a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafață de teren de 77,52 ha, pe care nu o deținea în realitate.

Prin aceste demersuri, inculpatul Rotaru Florin-Petrică a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 35.250 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un sucevean a obținut ilegal fonduri europene de peste 35.000 lei. Cum a fost pedepsit | Moldova24

Lăsați un comentariu

*