Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Fost primar sucevean condamnat la închisoare pentru complicitate la viol. Cât va sta după gratii

Un fost primar din județul Suceava a fost condamna, luni, la închisoare pentru complicitate la viol. Este vorba despre fostul primar al orașului Solca, Alexandru Mireuță, în vârstă de 85 de ani, ca re a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la trei ani și patru luni de închisoare.

El a fost ridicat de polițiști și dus după gratii.

like-facebookPotrivit anchetatorilor, pe 7 mai 2016 în jurul orei 15.30, în timp ce minora în vârstă de 15 ani R.A., instituţionalizată la Centrul de Plasament Mihail şi Gavril din oraşul Solca, şi diagnosticată cu grave tulburări de comportament cu pulsiuni; fenomene anxioase şi intelect la limită, aflată sub tratament medical psihiatric, se deplasa pe strada din apropierea Centrului de Plasament a fost acostată de către minorii C.A.N. zis “Oase” de 16 ani, instituţionalizat la acelaşi centru şi T.H.M. zis “Mutalău”, de 17 ani din localitate care au luat-o de braţ şi i-au spus să meargă cu ei la locuinţa lui Mirăuţă Alexandru de 83 ani din oraş Solca pentru a întreţine relaţii sexuale contra sumei de 150 lei. Aceasta a refuzat, dar cei doi minori au insistat ameninţând-o că dacă nu merge cu ei va avea de suferit.

În timp ce se deplasau spre locuinţa numitului Mirăuţă Alexandru cei doi i-au spus minorei să accepte orice propunere a bărbatului fiindcă îl vor păcăli, îi vor lua banii şi nu se va întâmpla nimic.
Ajunşi la domiciliul inculpatului Mirăuţă Alexandru, T.H.M. i-a spus acestuia să scoată 3 sticle de vin şi să aducă banii.

În continuare, Mirăuţă Alexandru a pus pe masa de pe terasa locuinţei 3 sticle de vin la 2,5 litri şi a plecat să facă rost de bani, urmând să revină. În tot acest timp cei doi minori au profitat de naivitatea minorei, spunându-i să facă întrecere, în sensul de a bea vin şi a vedea cine rezistă mai mult la băutură. Aceştia i-au turnat minorei vin, într-un pahar, aceasta consumând circa 5 pahare după care având în vedere afecţiunile de care suferă şi tratamentul medicamentos pe care îl urma şi-a pierdut cunoştinţa.
Ulterior, profitând de starea minorei şi de imposibilitatea acesteia de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa aceasta a fost transportată în una dintre camerele locuinţei inculpatului Mirăuţă Alexandru unde atât acesta cât şi minorii T.H.M. şi C.A.N. au întreţinut pe rând relaţii sexuale cu R.A., minorii primind ulterior de la inculpatul Mirăuţă Alexandru suma de 60 lei de lei şi o sticlă de vin.

Ulterior cei doi minori au părăsit locuinţa lui Mirăuţă Alexandru, acesta rămânând singur cu minora în casă, care se afla în continuare în stare de inconştienţă.

Intre timp angajaţii centrului s-au sesizat de lipsa nemotivată a minorei, sens în care paznicul C.F. şi referentul B.G. au căutat-o pe raza localităţii. Cu această ocazie s-au întâlnit cu minorii T.H.M. şi C.A.N. care se aflau în stare de ebrietate şi au afirmat că au întreţinut relaţii sexuale cu R.A., aceasta aflându-se în stare de ebrietate la locuinţa lui Mirăuţă Alexandru.

Auzind acestea s-au deplasat la locuinţa indicată, unde paznicul C.F. l-a întrebat pe Mirăuţă Alexandru unde este minora. Acesta iniţial a spus că nu ştie unde este dar fiind ameninţat că va fi anunţată poliţia a recunoscut că R.A. se află la el în casă şi a descuiat uşa de acces în locuinţă spunând că fata nu se simte bine.

În casă, în cameră, pe un pat a fost identificată minora dezbrăcată, având pe ea doar o bluză verde ce era deschisă şi un sutien ridicat până la gât aceasta fiind în stare de inconştienţă.

A observat că minora vomitase, motiv pentru care i-a eliberat căile respiratorii care erau blocate cu vomă, acordându-i în acest fel un prim ajutor. A îmbrăcat minora şi cu ajutorul lui B.G. au dus-o pe R.A. cu maşina la Centrul de Plasament de unde a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul municipal Rădăuţi fiind internată cu diagnosticul de comă alcoolică, gr.II.

Fost primar, de 83 de ani, trimis în judecată pentru viol. A batjocorit o copilă pentru care a dat 60 lei și o sticlă de vin


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*