Marti 19 Martie 2024, Actualizat acum 78 zile 12:00 am

Senatorul Daniel Cadariu: Sunt foarte îngrijorat de intenția Guvernului de a face opțional Pilonul II de pensii

Senatorul PNL Daniel Cadariu susține că anunțul ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit căruia Guvernul vrea să facă opțional Pilonul II de pensii, confirmă temerile PNL că PSD și ALDE caută orice modalitate de „a fura” banii celor șapte milioane de români contributori la acest pilon de pensii.

like facebook, suceava, news, stiriMai mult, faptele arată și o totală inconsecvență la acești guvernanți. Una spuneau acum 10-11 ani când Legea dată și votată de Tăriceanu, Vosganian și cei de la PSD, stipula obligativitatea Pilonului II de pensii, și alta spun acum, când îl vor opțional. Cred că trecerea Pilonului II de pensii în categoria opțional nu este decât un nou pas făcut de coaliția PSD-ALDE, care va duce la desființarea şi naționalizarea Pilonului II. Ei continuă să mintă că Pilonul II de pensii nu se desființează. Toate argumentele de până acum ne duc însă la concluzia certă că acest pilon va fi naționalizat. Primul pas a fost reducerea contribuțiilor la Pilonul II de la 5,1%, la 3,75%. Acum se vorbește de un mecanism opțional care e posibil să fie însoțit şi de suspendarea plăților către Pilonul II pe perioada de exprimare a opțiunii. Apoi, vor stabili o contribuție în sumă fixă la un nivel nesemnificativ plus reducerea drastică a comisioanelor de administrare care să facă nerentabilă această activitate. În final, administratorii privați se vor retrage, iar statul, chipurile, pe post de salvator va naționaliza contribuțiile românilor din Pilonul II”, arată Cadariu.

Potrivit acestuia, Partidul Național Liberal va continua campania ”Oprește furtul lor! Sunt banii tăi de pensie”, prin care se cere românilor să semneze petiția pentru creșterea contribuțiilor la Pilonul II, în prima etapă la 6%, cum ar fi trebuit să se aplice de la 1 ianuarie 2018, conform legii în vigoare, iar ulterior să se ajungă la 8%.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Senatorul Daniel Cadariu: Sunt foarte îngrijorat de intenția Guvernului de a face opțional Pilonul II de pensii | Moldova24

Lăsați un comentariu

*