Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Efectele furtunii: gospodărie inundată, copaci puși la pământ și sute de consumatori lăsați fără curent electric. Unde au fost cele mai multe probleme

Furtunile de joi au provocat probleme în județul Suceava. O gospodărie a fost inundată, mai mulți consumatori au rămas fără curent electric, un podeț a fost înfundat, iar mai mulți copaci au fost puși la pământ.

Județul Suceava a primit mai multe avertizări de cod galben și una de cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, pe tot parcursul zilei de joi,14 iunie 2018, în urma cărora au fost probleme la Vatra Dornei și Cârlibaba.
Astfel, la Vatra Dornei – Roșu, la ora 18, erau avariate 8 puncte de transformare cu 589 de consumatori rămași fără curent electric. Vineri dimineață, la ora 6, toate deranjamentele au fost remediate de către echipele Delgaz Grid, iar consumatorii rebranșați la rețeaua de curent electric.
like facebook, suceava, news, stiri
În zona Cârlibaba, după furtuna din noaptea de joi spre vineri, pe DN 18, porțiunea de drum dintre Valea Stânii și Cârlibaba, erau 10 arbori căzuți la pământ și fire electrice avariate, 8 gospodării fiind fără curent electric. Echipele Delgaz Grid sunt pe teren și lucrează la remedierea defecțiunilor. Tot la Cârlibaba, un podeț a fost înfundat, iar o gospodărie a fost inundată.

La data de 14 iunie, orele 7,35-8,35, județul Suceava a primit avertizare cod galben de averse și descărcări electrice; orele 12-13, avertizare cod galben de fenomene meteo periculoase, vizată fiind Dolhasca ; orele 13-16 – avertizare hidrologică pe râurile Suceava, Moldova Bistrița, în bazinul superior fiind anunțate creșterea debitului de apă și depășirea cotei de atenție. Tot pentru ziua de 14 iunie, între orele 13-15, a fost emis cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, pentru localitățile Dolhasca, Forăști, Dolhești Drăgușeni. Între orele 14 și 21 s-a emis avertizare cod galben de averse – 25 litri pe mp, iar izolat 40-50 litri pe mp, ploi cu caracter torențial și grindină.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*