Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Decizie definitivă! Fostul primar al municipiului Rădăuți, condamnat la închisoare

Fostul primar al municipiului Rădăuți, Aurel Olărean, a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Suceava la patru luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de doi ani și patru luni pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Decizia magistrațilo este definitivă.

Fosta directoare de la  Direcția de Asistență Socială Rădăuți, Marinela Paraschiva Mironescu, a intrat în război cu primarul de atunci, Aurel Olărean, după ce, la 8 octombrie 2010, edilul a semnat o dispoziţie prin care Mironescu a fost mutată temporar la Serviciul Impozite şi Taxe. Această dispoziţie a fost anulată în instanţă, iar angajata Primăriei şi-a recuperat cheltuielile de judecată, aproape 1.800 lei, prin intermediul executorului judecătoresc.

like facebook, suceava, news, stiriPe 12 octombrie 2010, primarul Olărean semnase o altă dispoziţie prin care Marinela Mironescu îşi pierdea indemnizaţia de conducere, iar la 3 ianuarie 2011 era destituită din funcţie. Si aceste dispoziţii ale primarului au fost atacate în instanţă, Marinela Mironescu fiind reangajată pe 3 mai 2011, pentru ca la 5 mai să fie mutată din nou temporar pe alt post.

În cele din urmă, Mironescu a renunțat la slujba de la Primăriei și a devenit mediator însă a continuat  bătălia în instanță.

Fostul primar al Rădăuțiului, Aurel Olărean, condamnat pentru abuz în serviciu


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*