Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Amendă usturătoare pentru o firmă din cauza unui transport ilegal de cherestea

Un echipaj mixt format din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava au oprit pentru control, la data de 7 iunie, pe DN 2E, în localitatea Spătărești, ansamblul auto cu semiremorcă condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Frumosu, care transporta cantitatea de 63,61 m.c. cherestea de esență rășinoase.

like facebook, suceava, news, stiriÎntrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, având în vedere timpul scurs de la data și ora plecării, consemnate în avizul de însoțire și data și ora depistării în trafic, materialul lemnos transportat a fost reținut în vederea stabilirii provenienței, fiind depozitat la sediul Ocolului Silvic Râșca.

Ulterior, la 08.06.2018, în urma investigațiilor, echipa de control a demonstrat repetabilitatea transportului cherestelei în baza aceluiași aviz de însoțire, contrar celor declarate în scris la momentul opririi de către conducătorul auto și anume faptul că nu a mai efectuat transportul ca urmare a unei defecțiuni tehnice apărute pe raza comunei Frumosu.

Astfel, în urma inventarierii materialului lemnos transportat s-a constatat faptul că nici cheresteaua existentă în semiremorcă nu corespunde cu cea din avizul de însoțire, fiind cu 0,22 m.c. mai puțină decât cea consemnată în documente.

„În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a firmei emitente a documentelor și transportatoare, cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 și confiscarea cantității de 63,61 m.c. cherestea de esență rășinoase în valoare de 31.500 lei, ce a fost depozitată la sediul Ocolului Silvic Râșca”, arată IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*