Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Prima imagine cu polițistul Ciprian Șfichi după ce a ieșit din spital. Ce le-a transmis celor care au fost alături de el

Polițistul SAS, Ciprian Șfichi, cel care a fost tăiat cu sabia de interlopul Alexandru Huțuleac, zis Duțu, în cadrul unor percheziții la Rădăuți, la sfârșitul anului trecut, a ieșit din spital, iar starea sa este din ce în ce mai bună.

Un coleg de-al său, Bogdan Bănică, vicepreședinte al Sindicatului Polițiștilor Decus, a mers la el, iar la rugămintea lui Ciprian, a scris pe pagina sa de Facebook câteva mesaje de mulțumire celor care au fost alături de el în această perioadă și care l-au ajutat așa cum au putut, chiar și cu un gând bun sau o rugăciune.

like facebook, suceava, news, stiriIntrând pe poarta mare în curtea îngrijită, l-am văzut. Întors cu spatele, spijinit într-o cârjă metalică. Am intuit că e el, după statură, chiar dacă ultimele luni și-au pus amprenta vizibil asupra sa. Când s-a întors cu privirea spre mine, vă mărturisesc, am rămas fără cuvinte. La propriu. Cip,…atât am putut pronunța deslușit… Dănuț, Ciprian, sau Duțu, cum îl cunosc apropiații… Sfichi Ciprian, eroul nostru de la S.A.S. Suceava…cel care a înfruntat moartea și a reușit să o învingă… Am vrut să îl ajut să urce treptele. A refuzat categoric: “Mă descurc, sunt băiat mare!” Și s-a descurcat! Le-a urcat singurel, fără sprijin. Am stat la povești apoi, cu el, cu familia. Am glumit, luând soarta la mișto. Mai lipsea puțin și mă încuraja el pe mine: “hai mă, o să fie bine!”. Mă uitam în ochii lui și citeam VIAȚĂ. Exact VIAȚĂ îi citeam în ochi, și încredere, și…bucurie. Bucuria de a trăi, conștient fiind că a fost la un pas să dea noroc cu Sf. Petru.

– Cum să le mulțumesc, Bog, celor ce m-au ajutat? Cum le-aș putea mulțumi?
– Fă-te bine, i-am răspuns. Revino lângă noi, în slujba cetățeanului onest!

Ce vă pot spune e că mă întrerupea mereu cu mulțumiri adresate semenilor ce i-au fost alături. Uneori se oprea și suspina. Apoi zâmbea și iar vă mulțumea…VOUĂ! Celor care vă mulțumesc și eu în numele lui.

La plecare m-a strigat, din spatele porții: “Scrie tu că le mulțumesc enorm, tuturor! Te rog, nu uita!”.
Asta și fac, RESPECT vouă, cunoscuți sau străini ce ați fost lângă el. Ciprian vă iubește. Și Dumnezeu îl iubește pe Ciprian, redându-i viața! Și noi te iubim, Ciprian!”, a spus Bogdan Bănică, care a postat și o fotografie cu Ciprian.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*