Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Angajați de la Direcția Silvică și Garda Forestieră Suceava duși la audieri după perchezițiile în dosarul mafiei lemnului. Licitații trucate și lemn tăiat ilegal, în atenția procurorilor

Un număr de patru angajați au fost duși la audieri în urma perchezițiilor care au avut loc miercuri la Direcția Silvică Suceava, Garda Forestieră și fabrica Holzindustrie de la Rădăuți.

Adjunctul Gărzii Forestiere Suceava, un șef de serviciu din cadrul aceleiași instituții, directorul Direcției Control Silvic al Direcției Silvice Suceava și un consilier superior din aceeași instituție au fost duși la audieri la București.

like facebook, suceava, news, stiriDin cadrul Gărzii Forestiere au fost ridicate mai multe documente privind activitatea desfășurată în perioada  2014-2015, dar de la Direcția Silvică s-au verificat și o serie de documente privind licitațiile care au avut loc în perioada 2011- 2018.

„Unii agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi după caz, impuşi alţii. Totodată, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile. De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea din săvârşirea unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori. În desfăşurarea activităţilor ilicite, membrii grupului infracţional organizat au beneficiat şi de sprijinul unor funcţionari publici”, precizează DIICOT.

Percheziții la Direcția Silvică Suceava, Garda Forestieră și Schweighofer Rădăuți


Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Mihnea says:

    Să se facă verificari si cum se fac angajarile la Direcţia Silvică Suceava si ce incompetenţi(cu pile si bani multi) sunt angajati.
    Pentru toate posturile scoase la concurs iţi trebuie minim cateva mii de euro si ceva pile politice.

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*