Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

A abandonat autoutilitara și a luat-o la fugă când polițiștii i-au făcut semn să oprească în trafic. Sucevean cercetat pentru patru infracțiuni

Un sucevean de 52 de ani și-a abandonat autoutilitara și a luat-o la fugă când polițiștii i-au făcut semn să oprească, în trafic. Duminică, în timp ce acționa pe DN 2E, din comuna Voitinel, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acesteia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune pe o distanță de aproximativ 1 km, iar la intersecția cu DN 2H, de pe raza comunei Vicovu de Jos, conducătorul autoutilitarei a oprit brusc, a coborât și a fugit, fiind interceptat și prins de către agenții de poliție.

like facebook, suceava, news, stiriConducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 52 de ani, din comuna Voitinel care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiști au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoutilitara nu este asigurată R.C.A., polița prezentată de către conducătorul auto fiind falsă.

„Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru faptul că, a ignorat semnalele regulamentare de oprire efectuate de polițiștii aflați în exercitarea serviciului și pentru faptul că autoutilitara condusă nu era asigurată RCA la momentul verificării, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural”, se precizează într-un comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. A abandonat autoutilitara și a luat-o la fugă când polițiștii i-au făcut semn să oprească în trafic. Sucevean cercetat pentru patru infracțiuni | Moldova24

Lăsați un comentariu

*