Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Garda de Mediu Suceava a suspendat activitatea a doi agenți economici

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean Suceava al Gărzii de Mediu au efectuat, în primul trimestru al acestui an, 257 de controale. Au fost realizate 111  de inspecţii planificate la obiective încadrate în clasele de risc A, B, C şi D şi cuprinse în Planul de control pentru anul 2018, dintre care 57 în domeniul poluării industriale, iar 54 în cel al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor naturale protejate.
like facebook, suceava, news, stiri
De asemenea, au avut loc 146 de inspecţii neplanificate, fiind aplicate 32 de acţiuni pentru verificarea sesizărilor şi petiţiilor, 4 în vederea respectării condiţiilor impuse de actele de reglementare, iar 4 inspecţii au fost urmare a auto-sesizării.

Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu a impus efectuarea a 86 de inspecţii, în timp ce 18 de controale au avut loc în colaborare cu alte autorităţi, respectiv cu Instituţia Prefectului a judeţului Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” şi Sistemul de Gospodărire a Apelor.

Acțiunile de control s-au lăsat cu 41 de sancţiuni contravenţionale principale, fiind aplicate 25 amenzi în valoare totală de 117.700 de lei şi 16 avertismente. De asemenea, au fost două sancţiuni contravenţionale complementare, respectiv de suspendare a activităţii a doi agenţi economici, dar şi o propunere de suspendare a actelor de reglementare.

Inspecțiile au vizat, printre altele, instalaţii, operatori şi amplasamente cu pericol de accidentare; la depozitele de deşeuri în funcţiune, în curs de închidere sau de realizare a celor ecologice; la instalaţiile de incinerare şi co-incinerare; staţii de epurare sau la operatori cu potenţial de poluare, precum şi cele în siturile „Natura 2000”, verificări la utilizatorii de solvenţi organici, în scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Garda de Mediu Suceava a suspendat activitatea a doi agenți economici | Moldova24

Lăsați un comentariu

*