Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

Transporturi ilegale de lemn oprite la Păltinoasa și Vatra Moldoviței

La data de 24 mai, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control, pe raza comunei Păltinoasa, autoutilitara cu semiremorcă aparținând unei societăți comerciale din comuna Bogdănești și condusă de un bărbat de 42 de ani din comuna Râșca, care transporta tocătură din lemn.

Întrucât existau neconcordanțe între volumul încărcăturii transportate și cea din avizul de însoţire, autoutilitara a fost condusă la sediul unei societăți comerciale de pe raza comunei Ilișești, unde, în urma inventarierii, a rezultat un volum de 48,73 metri steri de tocătură din lemn în plus faţă de cantitatea avizată.
like facebook, suceava, news, stiri
În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 1.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea cantităţii de 48,73 metri steri de tocătură din lemn, în valoare de aproximativ 3.000 lei, ce a fost predată în custodie beneficiarul transportului, până la valorificarea de către organele fiscale.

La data de 26 mai 2018, în jurul orei 12.30, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Vatra Moldoviței, autoutilitara condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Slatina, care transporta material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la datele consemnate în avizul de însoțire, respectiv ora plecării era 05.45, iar ora opririi 12.30, polițiștii i-au solicitat detalii conducătorului auto, care a recunoscut faptul că, se află la al doilea transport, pentru care nu are documente de însoțire.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în cantitate de 9,89 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase, în valoare de 3.293 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*