Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

O primărie din Suceava cumpără costume populare pentru un nou grup folcloric. Vezi cât plătește

O primărie din județul Suceava cumpără costume populare pentru un nou grup folcloric care va fi lansat în toamnă. Este vorba despre Primăria comunei Cornu Luncii, care face toate demersurile necesare în vederea înființării unui ansamblu care să promoveze zona respectivă.

În acest sens, conducerea primăriei achiziționează 20 de costume populare pentru 10 femei și 10 bărbați, iar valoarea estimată este de 79.000 RON.
like facebook, suceava, news, stiri
Costumul național pentru bărbat cuprinde căciulă, bundiță, cămașă, brâu, ițari și are o valoare totală de maximum 3.900 lei (fără TVA).
Costumul național pentru femeie cuprinde broboadă, bundiță, cămașă, bârneață, catrință, 2 perechi de pantofi și are o valoare totală de maximum 4.000 lei (fără TVA).

Toate piesele de costum national vor avea caracter de unicat. ostumele nationale vor fi reprezentative pentru zona Bucovinei si zona Regatului, de pe teritoriul comunei Cornu Luncii, judetul Suceava, avand un inalt grad de autenticitate, susțin reprezentanții primăriei.

Grupul folcloric va fi format din 40 de persoane, dar pentru 20 dintre acestea deja s-au achiziționat costumele tradiționale. Deocamdată nu a fost stabilit și un nume pentru formație.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*