Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Echipa de studenți USV, în finala națională a concursului Company of the year 2018 Junior Achivement Romania

În perioada 22-23 mai, la București, s-a desfășurat finala națională a celei mai importante competiții de antreprenoriat din țară, Company of the year 2018, organizată de Junior Achievement România. În urma parcurgerii mai multor etape, echipa Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), Urban Bike Suceava, a fost una din cele 11 echipe finaliste la secțiunea studenți, dintr-un total de 300 de echipe înscrise în competiție (secțiunile elevi și studenți).

like facebook, suceava, news, stiriProiectul echipei USV presupune implementarea unui sistem electronic de închiriat biciclete în orașul Suceava. Bicicleta poate fi ridicată din punctul A și returnată în punctul B, acest lucru fiind posibil cu ajutorul unei aplicații ușor de utilizat. Inițial, se descarcă gratuit aplicația, apoi se selectează bicicleta pe care clientul dorește să o ridice, iar aplicația utilizează tehnologia Bluetooth a telefonului pentru a debloca electronic bicicleta din suport.

Echipa a fost alcătuită din Filip Alina Alexandra, Guluță Remus, Scutariu Mihaela Bianca, Tapalagă Maria-Cătălina și Țaran Ana Maria, de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, coordonați de conf.univ.dr.ec. Ovidiu-Aurel Ghiuță, care a declarat: „Suntem la prima participare la această competiție și a fost onorant să ajungem în finală. Personal, am fost selectat și în susținerea unui webminar cu tema Marketing și cercetarea de piață, în cadrul Incubatorului JA Bizz Factory, ce a precedat finala. Am văzut proiecte deosebite, atât la secțiunea elevi, cât și la cea destinată studenților. Participanții au dat dovadă de pasiune, creativitate și adaptare la noile tehnologii. Acestă competiție, gestionată de Junior Achievement România, este benefică studenților deoarece le confirmă, chiar înainte de angajare, că ceea ce fac ei la ore se aplică și în practică, cerințele acestei competiții fiind similare cerințelor proiectului de grup pentru activitatea pe parcurs la disciplinele din domeniul Marketingului sau Antreprenoriatului. Anul acesta am participat în cadrul competiției cu trei echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară și Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.”


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*