Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Discuții privind perspectivele colaborării între USV și Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei (China)

În contextul organizării de către Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din USV a două evenimente internaționale – Concursul Internațional Studențesc de Calculatoare HARD & SOFT (20 – 27 mai 2018, a XXV-a ediție) și Conferința Internațională Development and Application Systems (24 – 26 mai 2018, a XIV-a ediție) –, USV a primit vizita reprezentanților Universității de Știință și Tehnologie din Hebei, China.
like facebook, suceava, news, stiri
La întâlnirea care a avut loc miercuri, 23 mai 2018, au participat prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector Relații Internaționale, domnul prof. Liu Guoqiang, Coordonatorul echipei de studenți ai Universității de Știință și Tehnologie din Hebei, participantă la concursul internațional studențesc HARD & SOFT, doamna Fan Jinling, Director Adjunct al Centrului pentru Inovare și Antreprenoriat și Antrenor 1 și domnul conf. univ. dr. Wang Zhenzhou, Antrenor 2.

Partenerii chinezi și-au exprimat satisfacția cu privire la buna organizare a concursului HARD & SOFT, declarând faptul că studenții chinezi sunt încântați de participarea la acest eveniment și speră să facă față temei-proiect propusă de juriul internațional. Aceștia au menționat faptul că își doresc să devină participanți permanenți ai acestui concurs internațional.

Un alt aspect discutat a fost legat de mobilitățile studenților și participarea la concursurile studențești internaționale pe care ambele universități le organizează. În acest sens, Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei, China va invita să participe studenți și cadre didactice din USV la concursul internațional în domeniul Roboticii, desfășurat anual în Hebei.

Părțile au convenit să identifice resursele necesare pentru a susține mobilitățile studenților de un semestru sau de un an la universitatea parteneră, urmând să semneze un acord în acest sens în lunile următoare. Cele două universități intenționează să ofere anual, pe bază de reciprocitate, unui anumit număr de studenți, masteranzi și doctoranzi posibilitatea de a urma stagii de formare, cercetare sau de practică în instituția parteneră.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*