Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Când se va deschide noul spital de la Fălticeni. Anunțul ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a inspectat, joi, lucrările de la noul spital din municipiul Fălticeni. Ministrul a dat asigurări că vor fi alocate fondurile pentru finalizarea lucrărilor, iar noua unitate spitalicească ar urma să fie gata anul viitor.

like facebook, suceava, news, stiri„Alocările bugetare de la minister, făcute de o comisie pe anumite criterii de eligibilitate, au fost foarte clare şi anume terminarea lucrărilor deja începute. Estimez că anul viitor, acum depinde şi de rectificările bugetare, dar totodată mărturisesc că n-aş cere rectificare bugetară pentru construcţie, aş face pentru programele de sănătate care au fost mai puţin finanţate anul acesta, dar niciodată nu se ştie”, a spus ministrul.

Spitalul din Fălticeni va deservi 150.000 de persoane. Va avea 250 de paturi, săli moderne de operaţie, camere cu sistem de ventilaţie şi grupuri sanitare individuale, circuite pentru fluide medicale şi aparatură de ultimă generaţie. Până acum s-au cheltuit 52,7 milioane de lei, dar mai este nevoie de 57 de milioane de lei. Lucrările au demarat în 1991.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*