Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Controale la Rădăuți și Vicovu de Sus pentru depistarea șoferilor băuți sau vitezomani

În noaptea de 21 spre 22 mai, Poliția municipiului Rădăuți, în cooperare cu Poliția orașului Vicovu de Sus, a organizat o acțiune pe raza de competență pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, a excesului de viteză şi a abaterilor comise de biciclişti şi conducătorii de mopede.

În cadrul acţiunii, a fost constatată o infracţiune, fiind aplicate şi 27 sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.600 lei. Au mai fost reţinute 4 permise de conducere, din care 2 pentru alcool, 1 pentru viteză și 1 pentru depășire neregulamentară şi retras un certificat de înmatriculare pentru lipsă I.T.P.
De asemenea, a fost ridicat un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

La 21.05.2018, ora 20.25, polițiștii l-au depistat în trafic pe DC Bilca – Gălănești, pe un bărbat de 50 de ani, din comuna Bilca, județul Suceava, care conducea autoturismul sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
La 21.05.2018, în jurul orei 17.59, în timp ce acționa pe strada Calea Bucovinei, din orașul Vicovu de Sus, județul Suceava, un echipaj de poliție a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 40 de ani din comuna Putna. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost sancționat contravențional și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*