Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

A bătut crunt un bărbat, și-a cerut scuze și l-a chemat acasă, apoi l-a omorât. Cum a fost pedepsit individul

Un bărbat de 47 de ani, din Dolhești, a fost condamnat, marți, de Tribunalul Suceava pentru că a ucis în bătaie un om, chiar înainte de Crăciun.

Este vorba despre Vasile Chirilă, un bărbat care s-a întors din Belgia, unde lucra, pentru a petrece sărbătorile acasă. Într-un final însă le-a petrecut după gratii.

El a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru omor.

Vasile Chirilă locuia cu fratele său Ioan Chirilă, iar când a revenit din străinătate l-a chemat pe un vecin, Vasile Ciupercă, de 37 de ani, să se cinstească cu alcool mai ales că în perioada octombrie – decembrie 2017 vecinul a fost cazat de Ion Chirilă în locuința sa doarece  Ciupercă nu avea lemne de foc şi totodată fusese debranşat de la reţeaua electrică.

Cei trei au băut alcool împreună în perioada 19-21 decembrie 2017. În ziua de 21 decembrie 2017, ca şi în zilele precedente, cei doi fraţi au început să consume încă de dimineaţă băuturi alcoolice, achiziţionate din banii lui Chirilă Vasile.

„În jurul orelor 13:00 – 14:00, profitând de un moment de neatenţie al inculpatului Chirilă Vasile, victima a părăsit locuinţa acestuia cu o sacoşă în care se aflau diverse bunuri aduse de inculpat din Belgia. În momentul în care victima a ieşit din curte, inculpatul l-a observat, a fugit după el, l-a prins şi a început să-i aplice multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în diverse zone anatomice. La intervenția unor vecini, inculpatul Chirilă Vasile a încetat să-l lovească, a recuperat bunurile şi l-a condus pe C.V. spre locuinţa sa, solicitându-i să nu mai vină în casa lui. În jurul orelor 19:00 – 20:00, inculpatul Chirilă Vasile, la sugestia unei cunoștințe, D.I., s-a deplasat împreună cu aceasta la casa victimei să vadă cum se simte. Au ajuns amândoi acolo și au găsit victima întinsă pe pat, prezentând multiple urme de sânge pe faţă şi pe mâini”, spun procurorii.

Vasile Chirilă și-a cerut scuze că l-a bătut și l-a invitat din nou în casa sa ca să bea împreună. Cei trei au mai băut împreună ceva timp, apoi, pe fondul stării de ebrietate în care se afla, Vasile Chirilă şi-a reamintit că victima este persoana care i-a furat bunuri în cursul aceleiaşi zile, i-a reproşat din nou acest lucru, după care a început să-i aplice multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în zona cranio-cerebrală.

„Inculpatul a părăsit casa şi a revenit după puţin timp având asupra sa un par cu care a aplicat noi lovituri victimei C.V. Martorul D.I. a reuşit să-l împiedice pe inculpat, i-a smuls parul din mâini şi l-a aruncat sub un pat, timp în care victima a reuşit să părăsească singură încăperea şi să fugă în curte. Ulterior, martorul D.I. s-a deplasat după victimă şi a ajutat-o să ajungă până în curtea casei sale, loc unde victima s-a prăbuşit din cauza durităţii loviturilor primite. Victima C.V. a fost transportată cu o ambulanţă spre Spitalul municipal Fălticeni însă, din cauza leziunilor grave care i-au fost produse de inculpatul Chirilă Vasile, a încetat din viaţă la data de 22 decembrie 2017, ora 00:15. În urma efectuării necropsiei s-a concluzionat că moartea numitului C.V. a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă hemoragiei subarahnoidiene şi hemopneumotoraxului bilateral cu fracturi costale penetrante bilateral. La momentul decesului victima prezenta o alcoolemie de 1,70 g ‰ şi o alcoolurie de 2,35 g ‰”, potrivit procurorilor.

A bătut crunt un bărbat, apoi și-a cerut scuze și l-a chemat acasă. În câteva ore l-a omorât


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. A bătut crunt un bărbat, și-a cerut scuze și l-a chemat acasă, apoi l-a omorât. Cum a fost pedepsit individul | Moldova24
  2. 11 ani de închisoare pentru o viață de om. Decizie finală pentru bărbatul care și-a ucis un vecin | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*