Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Manifestări dedicate Centenarului la Rădăuți- Zestrea Bucovinei 1918

Pe data de 23 mai, Consiliul Județean Suceava împreună cu Primăria Municipiului Rădăuți organizează o serie de manifestări cuprinse în Proiectul de dezbatere publică „Caravana Centenarului 2018”, având ca temă „Zestrea Bucovinei 1918”.

Programul va debuta la ora 10:00, prin dezvelirea a două plăci comemorative, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” și la sediul Primăriei.

like facebook, suceava, news, stiriDe la ora 12:00, în incinta Sălii de Festivități a Bibliotecii Municipale „Tudor Flondor” va avea loc o sesiune de comunicări științifice, susținută de către reprezentanți ai Prefecturii, ai Consiliului Județean, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și de către reprezentanți ai minorităților din zonă. De asemenea, începând cu ora 14:30, profesorul doctor Mihai Iacobescu își va lansa cartea „Scrisori din Bucovina”.

În cea de-a treia parte a programului, vor avea loc activități în mai multe locuri din oraș. De la ora 16:00 și până la ora 20:00, în Foișorul din Parcul Central va avea loc un concert de muzică veche, susținut de către formații de la Centrul Cultural Bucovina și Casa de Cultură din Rădăuți. În același timp, se vor dezvălui alte două plăci comemorative, la clădirea fostului hotel din Piața Unirii (fosta Prefectura) și la Casa Parohială din Ansamblul Bisericii „Sfântul Nicolae” (Mănăstirea Bogdana) Rădăuți.

Începând cu ora 17:30 se va organiza o promenadă în Centrul Vechi al municipiului, în cadrul căreia se vor prezenta clădirile care posedă o importanță istorică.
Activitățile menționate se adresează tuturor persoanelor interesate de momentul celebrat, participarea fiind gratuită, deschisă tuturor rădăuțenilor care își doresc să intre în contact cu invitații și să fie prezenți la manifestări.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*