Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Absolvenții de liceu așteptați la AJOFM să se înscrie pentru șomaj

Absolvenții de liceu din promoția 2017-2018, care nu mai vor să urmeze facultatea sau orice altă formă de învățământ, sunt așteptați la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava pentru a se înscrie la șomaj, în perioada 26 mai- 24 iulie.
Totodată, ei vor fi luați în evidență pentru găsirea unui loc de muncă.

Potrivit AJOFM, prima de inserție în urma angajării este de 1500 de lei, iar indemnizația de șomaj este de 250 de lei timp de șase luni.

like facebook, suceava, news, stiriAbsolvenții ciclului inferior liceului (doar 10 clase) au aceleași beneficii dacă se înregistrează în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data absolvirii.

Elevii din ultimul an de studiu, care nu au situația școlară încheiată la data absolvirii, pot obține aceleași beneficii dacă se înregistrează în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență.

De asemenea, absolvenții studiilor medii, profesionale sau a învățământului special, care nu s-au adresat în termen de 60 de zile de la data absolvirii, pot beneficia oricând de serviciile de ocupare specializate: orientare în carieră, medierea locurilor vacante pe plan local și în străinătate, formare profesională.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*