Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Amendă de 40.000 de lei pentru Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Suceava

arma-vanatoare-cainiAsociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Suceava,  reprezentată de gestionarul Constantin Mironescu, a fost amendată de polițiști, „pentru nerespectarea prevederilor art. 106, alin.1, lit. b), cu amendă în valoare de 40.000 de lei şi măsura complementară a retragerii definitive a autorizaţiei de efectuare a operaţiunilor cu arme şi muniţii”.

Și asta după ce zilele trecute, oamenii legii au constatat că Dumitru V., de 35 de ani, un localnic din Izvoarele Sucevei,  deţine ilegal o ţeavă de rezervă pentru arma letală cu destinaţia vânătoare, calibrul 16, pentru care, la data de  28 februarie a.c.  i-a fost emisă autorizaţia de procurare a unei arme letale cu destinaţia vânătoare, iar la data de 11 mai 2018, acesta a achiziţionat arma letală.

Când bărbatul s-a prezentat la SAESP pentru eliberarea permisului de armă necesar portului şi folosirii armei procurate, unde a prezentat și o ţeavă de rezervă lisă, calibrul 16, pentru care nu era autorizat, s-a constatat că aceasta era înscrisă de către armurierul din cadrul AJVPS Suceava atât în factura emisă pentru procurarea armei, cât şi pe verso-ul autorizaţiei de procurare a armei.

Țeava respectivă a fost ridicată de polițiști, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*