Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Produse expirate găsite de comisarii de la Protecția Consumatorului la unități de alimentație publică din județ

În cursul lunii aprilie 2018, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava a desfasurat 142 actiuni de control pentru cercetarea reclamatiilor consumatorilor si in cadrul tematicilor nationale si locale de control pe categorii de produse. In urma controalelor, au fost aplicate 32 amenzi, in valoare de 79800 lei si 28 avertismente. In cursul lunii s-au inregistrat 86 reclamatii, in principal asupra operatorilor de telefonie mobila.

La tematica de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor la comercializarea, comformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, lapte conservat partial sau integral deshidratat, au fost desfasurate 20 de controale, aplicandu-se 3 amenzi in valoare de 10 000 lei si un avertisment.

like facebook, suceava, news, stiriS-au oprit definitiv de la comercializare 15,5kg in valoare de 174 lei. Dintre deficientele constatate: produse expirate, produse neetichetate comform legislatiei in vigoare, lipsa preturi.

În ce privește tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor, la comercializarea produselor alimentare si nealementare in mediul rural. S-au efectuat 35 actiuni de control, aplicandu-se 14 amenzi in valoare de 10500 lei si 7 avertismente. Au fost depistate produse expirate, produse fara eticheta sau cu eticheta incorecta, lipsa preturi, lipsa orar de functionare.

La tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor in unitatile de alimentatie publica din mediul rural. S-au desfasurat 15 actiuni de control, aplicandu-se 3 amenzi in valoare de 13.200 lei si 4 avertismente. Au fost retrase definitiv de la comercializare 10 kg,in valoare de 285 lei. Ca deficiente, au fost constatate produse expirate si deficiente de informare in lista meniu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Produse expirate găsite de comisarii de la Protecția Consumatorului la unități de alimentație publică din județ | Moldova24

Lăsați un comentariu

*