Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

FOTO Peste 260 de bombe, proiectile și grenade, distruse într-un cadru organizat de pirotehniștii de la ISU Suceava

Grupa Pirotehnică a pompierilor militari suceveni, formată din Maior Ilie Șveduneac, Maistru militar principal Iulian Pentilescu și Plutonier adjutant Marius Chimiuc, a organizat, joi, în Poligonul „Bogata”, din comuna Baia, o ședință de distrugere a muniției asanate de pe teritoriul județului Suceava, în primul trimestru al acestui an.

Pirotehniștii au fost sprijiniți de către polițiștii de la Serviciul Acțiuni Speciale (grupa pirotehnică), de la Poliția Rutieră și de la Poliția Baia, precum și de către lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Baia.
like facebook, suceava, news, stiri
Elementele de muniție proveneau din cele două războaie mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcționare, și au fost găsite în diferite zone ale județului.
Acțiunea de distrugere s-a executat prin explozie controlată, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranță.

Au fost distruse 264 de elemente de muniție (bombe explozive de aruncător și proiectile de artilerie, de diferite calibre; grenade de mână defensive, ofensive și antitanc; alte elemente de muniție).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*