Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Angajații din spitalele sucevene declanșează, luni, grevă de avertisment. Vezi anunțul Sanitas!

Angajații din spitalele sucevene declanșează, luni, grevă de avertisment. Liderul Sanitas Suceava, Romică Bălan, a precizat că acțiunea de protest va avea loc  între orele 09:00 şi 11:00.

Sindicaliștii din sănătate solicită eliminarea din Legea 153/2017 a plafonului de 30 % pe ordonatorul principal de credite pentru cuantumul sporurilor acordate de unităţile sanitare, creşteri salariale pentru toţi salariaţii din sistemul de sănătate şi de asistenţă socială şi nu doar pentru medici şi asistenţi medicali și negocierea şi semnarea contractelor colective de muncă pentru cele două ramuri, respectiv „Sănătate” şi „Asistenţă socială”.

like facebook, suceava, news, stiri„Actiunea de protest se desfăşoară conform calendarului stabilit de Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România în luna martie a.c. şi care a fost comunicat atât Guvernului cât şi unităţilor sanitare în care sunt organizate sindicate SANITAS. Conform acestui calendar, în cursul lunii aprilie 2018 au fost pichetate Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor iar la mitingul din Piaţa Victoriei din 26 aprilie au participat peste 10.000 de salariaţi din sistemul de sănătate şi asistenţă socială. La aceste acţiuni USJ SANITAS Suceava a deplasat 250 de membri de sindicat” a declarat preşedinte Sanitas Suceava, Romică Bălan.

În judeţul Suceava au fost strânse până în prezent în jur de 1450 de semnături de susţinere a protestelor, ceea ce reprezintă 75 % din numărul de membri Sanitas.

„Au semnat atât membri sindicatelor Sanitas cât şi nemembri de sindicat sau salariaţi din celelalte sindicate din sănătate. Între susţinătorii acţiunilor de protest se regăsesc toate categoriile profesionale, atât medici şi asistente cât şi personal auxiliar sanitar – infirmiere, brancardieri precum şi farmacişti, biologi, biochimişti, kinetoterapeuţi, personal TESA şi personal de întreţinere, acesta fiind un semnal clar că nemulţumirile sunt ale tuturor şi că există premisele ca greva generală din 11 mai 2018 să aducă un blocaj total al sistemului de sănătate”, a declarat Bălan.

Pe durata protestului va fi asigurată o treime din activitatea obişnuită şi toate urgenţele medico-chirurgicale. Pacienţii internaţi vor beneficia de tratament şi îngrijire medicală completă şi nu vor avea de suferit sub nici o formă.

„Pacienţilor cu boli cronice, fără risc vital, le cerem scuze anticipat pentru că, fără a avea vreo vină, vor fi afectaţi de acţiunile noastre şi le solicităm să dovedească răbdare şi înţelegere faţă de colegii noştri care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat”, a spus Bălan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*