Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Ioan Stan și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava la alegerile din 2020

Președintele organizației județene a PSD, senatorul Ioan Stan, a anunțat că deoarece 2019 și 2020 sunt ani cu activitate electorală intensă alegerile pentru conducerile organizațiilor locale PSD se vor desfășura în luna mai 2018 încât conducerile acestor organizații, reconfirmate sau nou alese, să-și poată elabora strategiile care să le conducă la câștigarea confruntărilor electorale. De asemenea, Ioan Stan și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al organizației județene a PSD și în această calitate a anunțat că își asumă și poziția pe primul loc de pe lista consilierilor județeni sociali-democrați și implicit candidatura pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Suceava.

like facebook, suceava, news, stiriVineri, la Dumbrăveni, a avut loc întâlnirea Comitetului Executiv Județean al PSD Suceava la care au participat parlamentarii sociali-democrați suceveni, membrii biroului permanent județean al PSD, primarii și președinții organizațiilor locale PSD. Din partea organizației centrale a PSD a participat, ca invitat, ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici.

Cei care au luat cuvântul, parlamentari, primari, au evidențiat managementul bun al organizației Județene realizat de senatorul Ioan Stan ca președinte interimar în perioada 2016-2018- management care a determinat creșterea importanței acestei organizației la nivel național, fapt demonstrat de o prezență largă a sucevenilor în Guvernul României, dar și de prezența în repetate rânduri a unor membri marcanți ai Guvernului și chiar a președintelui Liviu Dragnea în județul Suceava la activități ale organizației județene PSD. Aceste reușite, precum și determinarea recunoscută sunt premise importante ca organizația județeană PSD să rămână principala forță politică a județului, dar și pentru câștigarea următoarelor confruntări electorale si în primul rând pentru recâștigarea conducerii Consiliului Județean”, se arată într-o informare a PSD Suceava.

La invitația președintelui Ioan Stan și a parlamentarilor social democrați suceveni, ministrul Eugen Teodorovici a răspuns întrebărilor puse de primarii prezenți demonstrând preocuparea Guvernului social-democrat pentru rezolvarea comunităților locale sucevene. Astfel, ministrul i-a încredințat pe primari că va găsi soluții concrete și imediate pentru rezolvarea problemelor primăriilor care se află sub amenințarea blocării conturilor din cauza neplății ratelor la împrumutul pentru proiectul Utilități si mediu la standarde europene in județul Suceava.

De asemenea, i-a anunțat pe cei prezenți că pana la sfârșitul acestei sesiuni vor fi adoptate două legi extrem de importante pentru edili: legea achizițiilor publice și legea parteneriatului public- privat. Teodorovici, spre satisfacția primarilor prezenți, a anunțat că în urma rectificării bugetare ce va avea loc în luna iulie, că primăriile care au primit de la ministerul finanțelor publice sume sub nivelul bugetului anului 2017 vor primi restul banilor până la nivelul anului trecut, iar pentru anul viitor legea bugetului va suferi unele modificări încât să nu existe nicio unitate administrativ teritoriala defavorizată.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*