Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Investiții de 2,5 milioane de euro la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” și Grădinița „Luminița” din Siret

Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret, judetul Suceava

Colegiul Tehnic Latcu Voda Siret, judetul Suceava

Două proiecte destinate infrastructurii școlare din Siret, cu o valoare totală de 2,5 milioane euro, au fost aprobate spre finanțare.

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a arătat că în cursul lunii aprilie s-au aprobat în urma evaluării tehnice și economice două proiecte cu finanțare europeană cu valoarea totală de 2,5 milioane euro. Este vorba despre reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu Program Normal ”Luminita” Siret și construcția și dotarea de ateliere, laboratoare și amfiteatru în cadrul Colegiului Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret.
like facebook, suceava, news, stiri
Proiectele au obținut 64 de puncte respectiv 63,75 puncte în condițiile în care minimul necesar era de 50 de puncte iar alte 20 de puncte nu ne erau accesibile deoarece puteau fi obtinute doar daca scolile erau lipsite de utilitati, aveau un nivel ridicat de abandon școlar la liceu repectiv o rată scăzută de participare la învățământul preșcolar, aveau un nivel ridicat de repetentie și se aflau în localități care înregistrează o natalitate ridicată. De asemenea am fost depunctați pentru că bugetul local are un grad de indatorare ridicat. Putem spune deci că am obținut 64 de puncte din 80 posibile. În perioada următoare vom semna contractul de finanțare cu MDRAP, după care va urma elaborarea proiectului tehnic și licitația pentru lucrări”, a precizat Popoiu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Investiții de 2,5 milioane de euro la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” și Grădinița „Luminița” din Siret | Moldova24

Lăsați un comentariu

*