Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Individ condamnat după ce și-a ucis mama în bătaie. A ținut-o în pumni 30 de minute pe motiv că „l-a divorțat”

Un bărbat din Rădăuți a condamnat, miercuri, de Tribunalul Suceava după ce și-a ucis mama în bătaie. Gabriel Petrovici a primit 14 ani de închisoare, dar decizia nu este definitivă.

Individul locuia cu mama sa într-o locuință din municipiul Rădăuți. La data de 05 decembrie 2017 inculpatul s-a întâlnit cu fosta sa soţie, cu care a purtat mai multe discuţii, reproşându-i acesteia că ar avea inclusiv o relaţie cu un alt bărbat (J.I.S.).

Supărat de această discuţie cu fosta soţie, bărbatul s-a întâlnit în cursul după-amiezii, cu un prieten cu care a mers la mai multe baruri din municipiul Rădăuţi şi oraşul Siret, a consumat băuturi alcoolice, iar apoi au mers acasă la mama sa unde au consumat în continuare alcool.

Și-a sunat de mai multe ori fosta soție, iar la un moment dat chiar l-a invitat telefonic în locuinţă pe numitul J.I.S..  La scurt timp, „rivalul” a ajuns la casa inculpatului după care, pe fondul „geloziei”, inculpatul a început să-i reproşeze că are relaţii cu fosta soţie. În această dispută a intervenit martorul D.I., acesta a reuşit să-l tempereze pe inculpat, după care J.I.S. a părăsit imobilul.

Aflată la rândul său în bucătăria casei, mama i-a cerut inculpatului să se liniştească, însă acesta, foarte nervos şi totodată sub influenţa alcoolului, i-a reproşat mamei sale că din cauza ei s-a produs divorţul dintre el şi fosta soţie, după care i-a smuls ochelarii de pe faţă, le-a rupt rama, a luat medicamentele victimei şi le-a aruncat. Apoi a prins-o de păr, apoi de haine, a târât-o spre dormitorul acesteia, continuând să-i reproşeze că „l-a divorţat” de fosta soţie. În cameră i-a aplicat mamei sale multiple lovituri, de o duritate nejustificată, pe aproape tot corpul, timp de aproximativ 30 de minute.

După aceasta, s-a dus în bucătărie și a continuat să consume alcool cu amicul său. La un moment dat cei doi au adormit, apoi Gabriel Petrovici s-a trezit și a realizat că mama sa a murit. I-a spus prietenului său și a început să strângă diverse lucruri împrăştiate prin casă şi totodată să spele urmele de sânge din locuinţă, fără să anunțe poliția.

Prietenul acestuia și-a anunțat fratele care a mers direct la poliție și a anunțat tragedia.

Conform concluziilor medicului legist din cadrul C.M.L. Rădăuţi cuprinse în raportul de autopsie, moartea victimei a fost concurenţial violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin sugrumare şi posibil compresie toracică şi concomitent leziunilor meningo-cerebrale (hemoragie masivă subdurală cu compresie cerebrală secundară, edem cerebral, contuzie şi dilacelare pontină şi de pedunculi cerebrali) prin lovire cu şi de corpuri dure, care se constituie ca factori concurenţiali în producerea decesului. Analizele toxicologice au stabilit că victima nu a consumat băuturi alcoolice anterior decesului”, susțin procurorii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*