Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Premii obținute de USV în cadrul competiției Cadet Inova 2018

În perioada 19 – 21 aprilie 2018, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, a avut loc a 3-a ediție a Expoziției internaționale studențești dedicate inovării  și cercetării  științifice Cadet   Inova   2018,   organizată   de   Forumul   Inventatorilor   Români   și   Oficiul   de   Stat pentru Invenții  și Mărci (OSIM).

like facebook, suceava, news, stiriÎn cadrul evenimentului au fost expuse 83 de lucrări ale studenților din România și Republica Moldova. Universitatea „ Ștefan cel Mare” din Suceava a participat cu 4 invenții ale studenților doctoranzi,   coordonați   de   cadre   didactice   ale   Facultății   de   Inginerie   Electrică   și   Știința Calculatoarelor, care au fost apreciate astfel: Marele premiu al  juriului  Cadet   Inova   2018   pentru  Sistem   de   monitorizare   a   stărilor emoționale, medalia de aur cu felicitările juriului Cadet Inova 2018 pentru  Metoda  și instalație de control  și manipulare a laptelui, diploma de excelență  și medalie de aur din partea Universității de Stat de Medicină  și Farmacie   a   Republicii   Moldova   pentru  Sistem   de   monitorizare   a   stărilor   emoționale, diploma de excelență  și medalie de aur din partea Universității de Stat de Medicină  și Farmacie   a   Republicii   Moldova   pentru  Micropompa   electromecanică   de   vacuum   și presiune, Premiul special în semn de onoare, recunoaștere  și apreciere a creativității  științifice  și originalității   pentru   întreaga   activitate   inventivă   din   Universitatea   „Ștefan   cel   Mare”   din Suceava, acordat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Salonul Cadet Inova face parte dintr-o serie de manifestări organizate anual de Academia Forțelor   Terestre   din   Sibiu,   sub   denumirea   Săptămâna   Internațională   a   Studenților,  și comemorează, la fiecare ediție, o personalitate a inventicii românești. Astfel, în 2017 a fost comemorată academician Ana Aslan, iar în 2018, profesorul  și inventatorul sucevean Dorel Cernomazu, prilej cu care delegația USV a prezentat în plen un material dedicat vieții  și operei inventatorului, dar  și activităților în domeniul creativității tehnice din  universitate.

Delegatia USV a fost formată din S.l. dr. ing. Elena Olariu (conducătorul delegației),   dr.   ing.   Mihaela   Poienar,   drd.   ing.  Dumitru   Cernucă   și   prof.   univ.dr.   ing. Laurențiu Dan Milici (membru al juriului).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*