Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Produse expirate sau neetichetate găsite la vânzare pe rafturile magazinelor din județul Suceava

Comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava au efectuat mai multe controale, luna trecută, la magazinele din județul Suceava.

În ce privește tematica de control privind respectarea prevederilor legale la prezentarea si comercializarea produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale, tematica prelungita pana pe 06 04 2018. au fost desfasurate 53 de controale, aplicandu-se 15 amenzi in valoare de 47 000 lei si 7 avertismente.

Dintre deficientele constatate au fost produse expirate, produse neetichetate conform legislatiei in vigoare, lipsa preturi.

Legat de tematica de control privind respectarea prevederilor legale privind protectia consumatorilor, la comercializarea produselor alimentare si nealementare in mediul rural, precum si in unitatile de alimentatie publica din mediul rural, s-au efectuat 60 actiuni de control, aplicandu-se 15 amenzi in valoare de 34600 lei si 7 avertismente. Au fost depistate produse expirate, produse fara eticheta sau cu eticheta incorecta, lipsa preturi, lipsa orar de functionare.

De asemenea, în ce privește tematica de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor de incaltaminte, s-au desfasurat 13 actiuni de control, aplicandu-se 2 amenzi in valoare de 4000 lei, pentru lipsa pictogramei(eticheta care indica din ce material sunt confectionate, partile incaltamintei, fata, interior, talpa).


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Produse expirate sau neetichetate găsite la vânzare pe rafturile magazinelor din județul Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*