Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Peste 6.800 de pensionari suceveni au beneficiat de tratamente gratuite sau la tarif redus prin CARP Suceava

Joi, 19 aprilie, a avut loc Adunarea Generala a Reprezentantilorpentru Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava  la sala de şedinţe „Ștefan cel Mare” din Palatul administrativ Suceava.

La data de  30.12.2017 erau in evidenta un numar de 34. 239 membrii din care 18 120 in orasul Suceava si 16119 in zonele limitrofe rural.

Deservirea membrilor este asigurata de colectivul de salariati angajati pe puncte de lucru si compartimente de specialitate in baza Contractului Colectiv de munca precum si Contractelor de Munca individuale. In total 56 salariati, din care ; 18 salariati in municipiu Suceava 31 in sectorul rural si 7 salariati la activitatea de deservire a membrilor (frizer cinci scaune, 2 asistent medical).like facebook, suceava, news, stiri

Activitatile desfasurate de C.A.R. Pensionari Suceava sunt ;
1.acordarea de imprumuturi rambursabile ;
2.acordarea de ajutoare nerambursabile ;
3.organizarea de activitati culturale recreative, socializare ;
4.organizarea de prestari de servicii ;

CARP Suceava, in cursul anului 2017, a inregistrat la inscrierea de noi membri un numar de 2118 din care 876 in sector urban si 1242 in sector rural.
In cursul anului au plecat un numar de 2440 membri din care 739 prin deces, 1701 exclusi, retrasi, transferati. Un procent mare din inscrisi sint in sectorul rural, plata imprumuturilor se face imediat si îi ajuta foarte mult pe cei aflati in situatii deosebite, precum si pe cei marginalizati financiar.

La activitatea de prestari servicii, frizerie si sala de tratamente s-au realizat un numar foarte mare de servicii cu tarife reduse fata de pretul pietei, sau gratuite.

Astfel la cele 3 puncte de lucru,frizerii sint 5 scaune(Centru, Georege Enescu, Burdujeni) s-au efectuat un numar de 10947 tunsori pentru care unitatea a contribuit pe langa suma de 5 lei platita de membru, cu inca 6 lei (70284) lei.

La salile de tratamente din Centru si George Enescu s-au efectuat un numar de 6896 servicii,pentru care si la aceasta activitate unitatea inregistreaza diverse cheltuieli.
La solicitatea membrilor in cursul anului 2017 s-au organizat activitati culturale cu o contributie a membrilor si cheltuieli suportate de CARP. Suceava.
Astfel s-au organizat mese festive la care au participat un numar de 991 membri si excursii in judetul Suceava in tara, in Chisinau la care au participat un numar de 296 membri.

In spatiul inchiriat de langa sediul central s-a infiintat incepand cu luna noiembrie 2014 un mic club al Doamnelor, la care participa o zi pe saptamana in medie un numar de 15 persoane.

Remarcam faptul ca hotararile Consiliului Director in numar de 208 al anului 2017 au fost votate cu unanimitate de voturi in concordanta cu prevederile statutului Reglementarilor interne si Legilor in vigoare. Toate aceste realitati expuse si finalizate de catre Consiliu Director cu experienta in activitatea de control si conducere, sint concretizate pentru bunul mers al activitatii C.A.R. Pensionari Suceava
Realizarile prezentate ne onoreaza dar deficentele ne si obliga sa extindem activitatea de control prin toate mijloacele de care dispunem prin implicarea in activitate a salariatiilor, consilierilor si cenzorilor”, a precizat președintele CARP Suceava, Cezar Telescu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 6.800 de pensionari suceveni au beneficiat de tratamente gratuite sau la tarif redus prin CARP Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*