Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Dramă! O fetiță de 8 ani din Suceava, care are nevoie urgentă de transplant de plămâni, refuzată de o clinică din Viena. Mesajul disperat al mamei

Dispina Micutaru, mama fetitei

O fetiţă de 8 ani din judeţul Suceava pare condamnată la moarte. Este grav bolnavă şi viaţa ei depinde de un transplant de plămâni. Prima operaţie de acest fel din România abia a avut loc, dar nu poate fi făcută încă pentru copii. Iar clinica AKH din Viena a refuzat să o interneze pe fetiţă, scrie Digi24.

Dispina Micuţaru, mama fetei: Nu am putere, nu am relații, nu am pe nimeni, nu cunosc pe nimeni care să mă ducă, măcar pentru un consult până la Viena să mă conving că asta este, că n-ar fi nici o șansă! Dar sunt copii foarte multi care sufera si chiar au murit din cauza asta!

like facebook, suceava, news, stiriMedicii din Austria au anunțat că nu pot accepta alți pacienți în anul 2018 și au spus că părinții trebuie să discute problema cu Ministerul Sănătății din România.

Fetița de 8 ani are nevoie de un transplant pentru că suferă de mucoviscitoză, o boală care-i afectează plămânii, dar și alte organe interne.

Nu mai merge la școală pentru că riscă să contacteze o infecție care i-ar fi fatală și face zilnic tratament. Trimestrial, fetița este internată in spital pentru investigații.

În România nu se face transplant pulmonar pentru copii.

Vezi AICI video!

 


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. Nicoleta says:

    Pentru fetița de 8 ani
    foarte trist pentru aceasta familie
    As dori sa sugerez un medicament foarte costisitor si probabil unavailable in Romania dar care este poate mai bun decit transplantul se numește- ORKAMBI –
    Problema este ca in România nu se administrează decit de la 12 ani .
    Va rog sa sugerați părinților poate reușesc sa procure medicamentul din alta țara si ajutați-i sa se documenteze puțin despre acest medicament se pare ca funcționează foarte bine .
    Mulțumesc anticipat .

    Răspunde
  2. Violeta says:

    Are cineva numarul de telefon al mamei??

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Dramă! O fetiță de 8 ani din Suceava, care are nevoie urgentă de transplant de plămâni, refuzată de o clinică din Viena. Mesajul disperat al mamei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*