Vineri 18 Ianuarie 2019, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

 

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Betty Ice de către Unilever

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Unilever South Central Europe SA vrea să preia compania Betty Ice SRL, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă şi produse de îngrijire personală. Betty Ice are ca principale activităţi producţia şi distribuţia de îngheţată industrială, respectiv distribuţia de produse alimentare congelate (fructe, legume, carne etc.), scrie Adevarul.

like facebook, suceava, news, stiriConsiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Autoritatea de Concurenţă este interesată în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă. Producătorul de îngheţată Betty Ice urmează să fie preluat de gigantul anglo – olandez Unilever, dacă autoritatea de concurenţă îşi dă acordul, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 100 de milioane de euro. Zvonuri cu privire la vânzarea Betty Ice circulau pe piaţă de aproape un an de zile. Chiar vara trecută, au existat mai multe discuţii în acest sens cu societăţi precum Abris Capital Partners sau Food Union, dar care nu au avut niciun fel de finalitate.

Citeste mai mult: adev.ro/p78aca

loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*