Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Mai multe formații tradiționale din Bucovina riscă să se desființeze pentru că artiștii pleacă în străinătate

Mai multe formații tradiționale din Bucovina, din cadrul Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, riscă să se desființeze pentru că artiștii pleacă în străinătate. Un raport al managerului Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip, pentru anul 2017 arată că la nivelul Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale se confruntă cu mai multe probleme.
like facebook, suceava, news, stiri
Principalele amenințări sunt: neacoperirea tuturor segmentelor de activitate cu personal adecvatm desființarea unor formații tradiționale, pe motivul migrației artiștilor în exterior, dispariția meșteșugurilor tradiționale, implicit a meșteșugarilor, buget insuficient alocat tipăriturilor de specialitate, lipsa continuității în preluarea meșteșugului tradițional din partea tinerilor.

Printre punctele slabe se numără neimplicarea la capacitatea maximă a fiecărui membru în unele proiecte, resursele limitate (umane şi materiale) de care dispune instituţia, cercetări puternic polarizate pe folclorul muzical şi coregrafic, lipsă consultanți artistici pe probleme de minorități, arhiva cu cercetările făcute este realizată doar parţial, proiectarea prea apropiată a evenimentelor.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mai multe formații tradiționale din Bucovina riscă să se desființeze pentru că artiștii pleacă în străinătate | Moldova24

Lăsați un comentariu

*