Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

O grupare infracțională care a furat biciclete de lux de 500.000 de euro din străinătate, destructurată de polițiștii suceveni împreună cu cei belgieni

O grupare infracțională, care a comis mai multe furturi de biciclete din magazine de lux din străinătate, a fost destructurată de polițiștii suceveni, nemțeni și belgieni sub coordonarea D.I.I.C.O.T.

În perioada 3 – 4 aprilie a.c., pe teritoriul României, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. şi cei de la inspectoratele de poliţie judeţene Neamţ şi Suceava au desfăşurat o acţiune, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, la care au participat şi poliţişti belgieni.

like facebook, suceava, news, stiriAncheta comună s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal ce vizează comiterea a 11 furturi din magazine de biciclete de lux, fapte comise prin spargerea vitrinelor sau ruperea acoperişului, după ce, în prealabil, ar fi fost sustrase autoutilitare pentru transport.

Membrii unei grupări organizate ar fi comis mai multe infracţiuni de furt calificat, totalul prejudiciului fiind de aproximativ 500.000 de euro.

Astfel, au fost efectuate percheziţii la locuinţele unor persoane fizice şi la sedii de firme, în urma cărora au fost depistate şi ridicate 46 de biciclete de lux şi 10 cadre cu accesorii pentru alte 10 astfel de biciclete, valoarea lor fiind de aproximativ 50.000 de euro.

Bicicletele ar fi fost provenite din furturi comise pe teritoriul Belgiei sau a altor state, ca Germania şi Spania.

Totodată, a fost reţinut un cetăţean român, în baza unui mandat european de arestare, acesta fiind bănuit de comandarea şi comercializarea de astfel de bunuri, în ţară. Acesta a fost arestat preventiv, în vederea predării lui autorităţilor judiciare din Belgia.

Până în prezent, au mai fost arestaţi preventiv, în acest caz, doi cetăţeni români implicaţi în comiterea furturilor şi transportul bunurilor spre România. De asemenea, ancheta a vizat şi mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova, implicaţi în comiterea acestor fapte.

Activităţile de urmărire penală desfăşurate pe teritoriul României s-au făcut în baza unui ordin european de anchetă emis de Tribunalul de primă instanţă din Bruxelles, Belgia.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*