Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un primar din Suceava încearcă să-i atragă acasă pe locuitorii plecați în străinătate, punându-le la dispoziție locuri de casă

Un primar din județul Suceava încearcă să îi atragă acasă pe locuitorii plecați la muncă în străinătate punându-le la dispoziție locuri pentru case. Primarul comunei Todirești, Vasile Avram, le oferă celor care se întorc din străinătate, în concesiune, terenuri pentru case, după o decizie luată în consiliul local, în urma căreia s-au realizat mai multe parcelări de terenuri.

like facebook, suceava, news, stiriDeocamdată, nu sunt aduse toate utilitățile în zona respectivă, dar pentru ce care au ales deja să își construiască case în comună, primarul a făcut demersurile necesare astfel încât s-au făcut două extinderi de alimentare cu energie electrică.

În comuna Todirești sunt peste o mie de persoane plecate la muncă în străinătate.

Încercăm să îi atragem înapoi acasă. Noi le dăm terenurile în concesiune, cu rate pe 25 de ani. Sunt care au venit și au făcut solicitări în acest sens, dar mai așteptăm și pe alții. E greu cu locurile de muncă…”, a spus primarul comunei.

Totodată, primarul comunei a realizat mai multe proiecte pentru reabilitarea școlilor din comună și vrea să construiască o grădiniță pentru copiii din localitatea Costâna, cu 1.300.000 lei.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un primar din Suceava încearcă să-i atragă acasă pe locuitorii plecați în străinătate, punându-le la dispoziție locuri de casă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*