Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

O mină de mangan de lângă Vatra Dornei, băgată în faliment de stat, a fost cumpărată de o companie slovacă pentru sub 1 milion de euro

Producătorul slovac de feroaliaje OFZ a cumpărat o mină de mangan de lângă Vatra Dornei pentru mai puțin de 1 milion de euro. Potrivit companiei slovace, mina risca falimentul, iar cumpărarea acesteia va asigura obținerea de mangan pentru minimum 20 de ani.

like facebook, suceava, news, stiriOFZ produce feroaliaje, aliajele care conțin mangan având cea mai mare pondere pentru companie. După finalizarea achiziției, manganul de la Vatra Dornei va acoperi circa o cincime din consumul OFZ. Potrivit slovacilor, mina este o “sursă stabilă” de mangan pentru companie, iar cumpărarea acesteia va permite OFZ să realizeze, anual, economii de jumătate de milion de euro.

Scopul nostru este acela de a deveni mai independenți, ceea ce înseamnă să controlăm întregul proces de producție, de la extragerea materiilor prime până la produsul finit”, explică Branislav Klocok, director operațional OFZ.

Sursa: Profit.ro


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. O mină de mangan de lângă Vatra Dornei, băgată în faliment de stat, a fost cumpărată de o companie slovacă pentru sub 1 milion de euro | Moldova24

Lăsați un comentariu

*