Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Expoziția de cristale și bijuterii „Mineralia”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava

Expoziția Mineralia va fi prezentantă la Suceava în perioada 29 martie – 1 aprilie 2018, la Muzeul de Științele Naturii.

Pietrele naturale de podoabă folosite în crearea bijuteriilor sunt minerale formate în adâncurile pământului, cristalizate în diverse forme, mate sau transparente, prezentând o multitudine de culori şi structuri.

like facebook, suceava, news, stiriPietrele preţioase – safirul, rubinul, smaraldul şi diamantul – precum şi multe pietre de podoabă– granat, malachit, turcoaz (peruzea), jad, agat, chihlimbar – sunt cunoscute din timpuri străvechi. În timpurile moderne li s-au adăugat sute de specii minerale din grupa pietrelor fine, mai puţin cunoscute dar la fel de interesante: ametist, aventurin, labradorit, acvamarin, rodocrozit, serafinit, fluorină, tanzanit, citrin, moldavit, obsidian, etc.

Ediţia din această primavară este dedicată unui mineral care uimește prin multitudinea de culori pe care le prezintă: turmalina. Fie că este verde, roz, galbenă, albastră sau neagră, datorită transparenţei și strălucirii speciale, bijuteriile confecţionate din acest mineral sunt deosebite. Turmalina a devenit gema timpurilor moderne.

Toate aceste pietre le puteţi găsi la expoziţia Mineralia, într-o mare varietate de bijuterii: coliere cu cristale neşlefuite în forma lor naturală; mărgele rotunde, ovale, aplatizate; mărgele şlefuite alungit, briolet sau picatură; pandante, cercei sau inele cu pietre montate.

Descoperiţi drumul de la piatra brută la bijuterie în expoziţia deschisă timp de 4 zile la Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Expoziția de cristale și bijuterii „Mineralia”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*