Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

14 proiecte vor fi realizate de județul Suceava și Regiunea Cernăuți. Vezi pe ce se axează!

În Punctul de Trecere a Frontierei Siret, a avut loc, marți, o întâlnire a grupurilor de lucru județul Suceava – Regiunea Cernăuți pe tema proiectelor comune, transfrontaliere.

Gheorghe Flutur a participat împreună cu Irina Vasilciuc, administratorul public, specialiști din domeniile în care se lucrează pentru depunerea de proiecte.

Din delegația Regiunii Cernăuți a făcut parte guvernatorul regiunii Cernăuți, Oleksandr Fișciuk și președintele Consiliului Regional, Ion Muntean.

Pentru Programul Operaţional Comun România – Ucraina 2014-2020 vor fi puse la dispoziție 36 de milioane de euro.

„Am convenit să realizăm împreună 14 proiecte, „în oglindă” – noi vom face 7 proiecte și partenerii noștri, 7 proiecte. Pe infrastructura de drumuri, pentru accesul în noi puncte de trecere a frontierei, vom face proiecte-pereche. Pe învățământ, pentru dezvoltarea învățământului profesional, vor iniția un proiect comun Colegiul Agricol din Fălticeni și liceul din Hliboca, iar pentru școlile speciale ne propunem să achiziționăm materiale, echipamente și aparate. Vom veni cu mai multe proiecte pe sănătate, din care amintesc pasajul de trecere Spitalul nou – Spitalul vechi. Pe situații de urgență, avem în vedere achiziționare de utilaje cu braț multifuncțional pentru spargerea gheții, utilaj intervenție în zona alpină, sistem de filtrare apă. Pentru că gastronomia devine un element important pentru diversificarea ofertei turistice avem în vedere să introducem județul Suceava și Regiunea Cernăuți în circuitul rutelor gastronomice, circuite care combină locuri de interes istoric cu alte atracții turistice, pentru a crește durata de ședere în destinații. Am mai discutat despre oportunitatea de a revitaliza, prin proiecte de cooperare transfrontalieră, o serie de meșteșuguri tradiționale în Bucovina, dogăritul , pictura pe sticlă, ceramica”, a precizat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

O nouă întâlnire urmează să aibă loc pe 3 aprilie.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 14 proiecte vor fi realizate de județul Suceava și Regiunea Cernăuți. Vezi pe ce se axează! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*