Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Un individ condamnat pentru viol a furat o mașină, s-a răsturnat cu ea pe un câmp, apoi le-a spus polițiștilor că a fost bătut

Un individ, care a fost condamnat pentru viol, a fost trimis în judecată de procurori pentru furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere,  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Oprișan Ionuț Vasile,  în noaptea de 22/23.02.2018, orele 02,35, inculpatul Oprișan Ionuț Vasile s-a deplasat pe jos din zona unui restaurant din zona centrală a oraşului Gura Humorului, unde consumase o cantitate nedeterminată de băuturi alcoolice, spre parcarea din spatele blocului nr. 39 de pe B-dul Bucovina din oraşul Gura Humorului. Aici, inculpatul a tras de mânerul portierei dreapta a autoturismului marca Nissan Micra, portieră care, conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video din zonă, pare că era neasigurată corespunzător.

La ora 02:54, autoturismul condus de inculpat părăseşte parcarea susmenţionată, iar la ora 03:04 este surprins în timp ce părăseşte oraşul Gura Humorului şi se deplasează spre mun. Suceava. În continuare, inculpatul a condus autoturismul pe DN 17 în direcţia mun. Suceava până la sensul giratoriu de pe raza comunei Păltinoasa, întorcându-se spre oraşul Gura Humorului până la Km 222 + 800 m, unde, pe fondul stării de ebrietate în care se afla, în condiţiile în care şoseaua era în linie dreaptă, a pătruns pe contrasens şi a ieşit de pe partea carosabilă, autoturismul răsturnându-se de câteva ori pe câmpul din apropiere.

Deşi a suferit vătămări corporale în urma accidentului în zona capului, inculpatul a reuşit să iasă din autoturism şi s-a deplasat pe jos o distanţă de aproximativ 400 metri, ajungând în jurul orei 03:40, în zona unei staţii de combustibil unde a fost observat de martorul B.A. care a apelat SNUAU 112 solicitând prezenţa unei ambulanţe pentru a-i acorda îngrijiri medicale inculpatului, acesta relatându-i verbal martorului că a fost bătut în cursul nopţii de nişte prieteni care apoi l-au abandonat în acel loc.

Inculpatul Oprișan Ionuț Vasile a declarat membrilor echipajului de poliţie care s-a deplasat la faţa locului în urma apelului de urgenţă că leziunile prezentate provin de la faptul că în cursul acelei nopţi a fost bătut de numitul L.C. şi de alte persoane necunoscute, nerecunoscând că a condus aututurismul Nisan Micra găsit abandonat şi avariat în afara părţii carosabile în locul indicat.
Ulterior, pe parcursul procesului penal, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor.

Totodată, s-a solicitat instanţei de judecată menţinerea stării de arestare preventivă a inculpatului dispusă anterior, având în vedere că privarea de libertate a acestuia este în continuare necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică, motivat de starea de pericol deosebită creată pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice prin săvârşirea infracţiunilor la regimul rutier, materializată în producerea unui accident rutier prin pătrunderea pe contrasens şi ieşirea de pe partea carosabilă în condiţiile în care şoseaua era în linie dreapta, doar şansa făcând ca urmările faptelor inculpatului să nu fie mult mai grave, precum şi de faptul că inculpatul este recidivist, suferind o condamnare de 6 ani închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni de viol, fiind liberat condiţionat la data de 21.09.2017 cu un rest de pedeapsă de 392 zile.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un individ condamnat pentru viol a furat o mașină, s-a răsturnat cu ea pe un câmp, apoi le-a spus polițiștilor că a fost bătut | Moldova24

Lăsați un comentariu

*