Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Drumarii, pregătiți pentru ninsori. Harta detaliată a căderilor de precipitații în Moldova

Echipele DRDP Iași sunt pregătite sunt pregătite să înfrunte noul val de ninsori anunțat de meteorologi pentru acest sfârșit de săptămână.

Menționăm că Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 16 martie 2018, două avertizări Cod Galben de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pentru zona Moldovei.

O primă avertizare vizează jumătatea nordică a regiunii – Suceava, Botoșani, Neamț și Iași – și este valabilă pentru intervalul 17 martie, ora 18:00 – 18 martie, ora 08:00.

Potrivit ANM, în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali, vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare. Local, se va depune strat de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte de 70 km/h, viscolind temporar zăpada.

O a doua avertizare Cod galben a fost emisă pentru intervalul 18 martie, orele 08:00 – 23:00, de această dată fenomenele vizate fiind precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire accentuată a vremii, ce vor afecta atât Moldova, cât și Muntenia și arcul carpatic.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*