Sâmbătă 15 Decembrie 2018, Actualizat acum 348 zile 12:00 am

 

Atenție șoferi! Căderi de pietre de pe versanți, în județul Suceava, pe DN17B

Topirea zăpezilor și căderile abundente de precipitații din ultimele zile au afectat în noaptea de 13/14 martie 2018 unele tronsoane de drum național din zona Moldovei, antrenând scurgeri de pe versanți și prăbușiri de pietre pe carosabil.

O viitură de pe versant a afectat o bandă de circulație pe o lungime de 10 m în extravilanul localităților Frumosu și Dreptu, pe DN 17B (km 75 +550, județul Neamț). Zona a fost semnalizată, iar timp de aproximativ cinci ore s-a circulat pe un singur fir, pentru a permite echipelor DRDP Iași degajarea
carosabilului. Momentan, circulația se desfășoară normal, zona fiind ținută sub observație de către drumari.

De asemenea, în dreptul localității Călinești (județul Suceava), pe DN 17B (km 16), s-au produs căderi de pietre din versant. S-a circulat pe un singur fir între orele 02:00 și 05:30. Momentan, circulația se desfășoară normal.

Căderi de stânci s-au înregistrat și în județul Bacău (zona Ghimeș, DN 12A, km 47+500). Acestea au fost îndepărtate de echipele SDN Bacău, iar circulația a revenit la normal.

O altă situație deosebită s-a înregistrat pe DN 11A, pe raza localității Podu Turcului (km 67+350, județul Vrancea), unde, din cauza precipitațiilor abundente, s-au înregistrat cedări de terasament, cu afectarea circulației pe o bandă de mers. Zona a fost semnalizată corespunzător, până la intervenția echipelor DRDP Iași.

„Până în seara de 14 martie, ora 22:00, zona Moldovei se află sub avertizare Cod galben de scurgeri pe versanţi, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Bașeu, Jijia și Bârlad. Sunt vizate județele Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați. În aceste condiții, DRDP Iași atrage atenția participanților la trafic să circule cu atenție, mai cu seamă în zonele de munte, dar și să reducă viteza din cauza carosabilului umed și a vizibilității reduse pe timp de ploaie. Totodată, solicităm înțelelegere din partea acestora și respectarea eventualelor restricții și semnalizări în trafic, cauzate de intervenția drumarilor în vederea eliminării efectelor calamităților”, potrivit unui comunicat transmis de drumari.

loading...

Loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Atenție șoferi! Căderi de pietre de pe versanți, în județul Suceava, pe DN17B | Moldova24

Lăsați un comentariu

*