Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Escrocul din Rădăuți care a adunat din condamnări 225 de ani de închisoare. A înșelat zeci de persoane dându-se magistrat

Un escroc din Suceava pe nume Ovidiu Rusu a strâns condamnări care însumează 225 de ani de închisoare. Deşi a absolvit doar patru clase, a reuşit să păcălească zeci de oameni dându-se drept procuror sau judecător şi obţinând de la aceştia sume foarte mari de bani. El se lăuda în urmă cu ceva ani că ar fi strâns o avere de peste 700.000 de euro, scrie Adevarul.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Ovidiu Rusu la 10 ani de închisoare pentru infracţiunea de tăinuire, după ce i-au fost contopite mai multe pedepse, la care judecătorii suceveni au adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite de 225 de ani, 272 de luni şi 1.395 de zile de închisoare, respectiv 93 de ani, 10 luni şi 5 zile de închisoare. Magistraţii suceveni au dispus ca Ovidiu Rusu să execute în final o pedeapsă de 30 de ani de închisoare.

Decizia instanţei sucevene este definitivă. De-a lungul timpului, Ovidiu Rusu a înşelat zeci de persoane dându-se drept procuror sau judecător, promiţându-le că le va acorda sprijin în dosarele avute pe rol, în schimbul unor sume de bani. Multe dintre înşelăciuni au fost comise chiar de după gratii, cu ajutorul unor persoane aflate în libertate. Ovidiu Rusu, originar din localitatea suceveană Rădăuţi, a făcut istorie în cazuistica recentă a escrocheriei în România. El a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani pentru că s-a dat preşedinte al Curţii de Apel Suceava. Pus în libertate, Rusu a devenit pentru nişte femei naive din zona Volovăţ – „procurorul Ţuluş de la DNA“, dar şi adjunct al procurorului general al României, escrocându-le de zeci de mii de lei.

Citeste mai mult: adev.ro/p5h7l9


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*