Vineri 18 Ianuarie 2019, Actualizat acum 17 zile 12:00 am

 

Alertă Cod Galben de inundații pentru județul Suceava

Hidrologii au emis un cod galben de inundații pentru județul Suceava. Acesta este valabil în intervalul 13 martie, ora 09.00- 14 martie, ora 22.oo.

Avertizarea este pentru bazinele superioare și afluenții din bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor: Suceava, Moldova, Bistrița, Trotus, Putna și Rm Sărat (județele Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Vrancea, Covasna și Buzău”.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare de vreme rea valabilă pentru întreaga țară, în intervalul 12 martie, ora 16 – 14 martie, ora 08.

În intervalul menționat temporar va ploua, la început în jumătatea de vest a țării, apoi mai ales în regiunile estice, sudice și centrale.

Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, îndeosebi în după-amiaza zilei de luni (12 martie) și în noaptea de luni spre marți (12/13 martie). La munte vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat, mai ales în Oltenia, Banat, Transilvania și Moldova, precum și în zona montană, 30…35 l/mp.

loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*