Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

FOTO Mai mulți angajați ai ISU Suceava, avansați în grad. Vezi cine sunt!

La 85 de ani de la nașterea oficială a protecției civile în România, pompierii militari suceveni s-au întrunit în clubul unității, unde activitatea a debutat cu un scurt istoric și semnificația zilei, urmate de mesajele de felicitare cu această ocazie transmise de Primul-ministru –Viorica Dăncilă, Ministrul afacerilor interne – Carmen Dan, Secretarul de stat în MAI – dr. Raed Arafat, Inspectorul general al IGSU – gl.bg. Paul Iamandi și de Inspectorul șef – gl.bg. Ion Burlui.

Apoi, Generalul de brigadă Ion Burlui, împreună cu invitata de onoare, prefectul Mirela Adomnicăi, a schimbat tresele pe umărul a 8 militari, avansați în grad înainte de termen. De asemenea, 51 de pompieri, remarcați în misiuni deosebite, au primit Diplome de merit, cu ocazia Zilei Protecției Civile.

La final, Generalul de brigadă Ion Burlui a oferit prefectului Mirela Adomnicăi (în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) Medalia de Onoare a inspectoratului și o Diplomă de excelență, pentru coordonarea activității de protecție civilă și susținerea necondiționată a misiunilor pompierilor militari suceveni.

Și pentru că joi este 1 Martie, d-na Prefect a primit și un mărțișor, atașat la un buchet de flori, din partea tuturor pompierilor militari suceveni, moment după care a transmis, la rândul său, gândurile de bine și felicitările pentru salvatori, cu ocazia zilei de 28 februarie.

Nu în ultimul rând, gândurile noastre sunt, și astăzi, la colegii noștri plecați duminică, 25 februarie a.c., în sprijinul cetățenilor din județele afectate de viscol și ger, respectiv în Ialomița (un echipaj cu o autoșenilată, de la Detașamentul de Pompieri Suceava) și în Vrancea (un echipaj cu o autospecială multifuncțională cu freză de zăpadă, de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc), cărora le transmitem să se întoarcă sănătoși și le urăm un sincer „La Mulți Ani!” de Ziua Protecției Civile din România”, susțin reprezentanții ISU Suceava.

Totodată, mai mulți militari au fost  avansați în grad. Astfel, de la gradul de căpitan la maior – Cornel Bărboi; de la gradul de plutonier adjutant la plutonier adjutant-șef – Dănuț Berla; de la gradul de plutonier major la plutonier adjutant – Gheorghe Anița;  de la gradul de plutonier major la plutonier adjutant – Dănuț Crețu; de la gradul de plutonier major la plutonier adjutant – Adrian Cucu;  de la gradul de plutonier major la plutonier adjutant – Daniel Negură;  de la gradul de plutonier major la plutonier adjutant – Cristian Porcilescu;  de la gradul de plutonier major la plutonier adjutant – Marius Vieriu.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. DEIAN says:

    LA PENSIE BURLUI!!!!Mai lasa vrăjeala….pe banii statului!

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO Mai mulți angajați ai ISU Suceava, avansați în grad. Vezi cine sunt! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*