Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Gheorghe Flutur a stabilit cu șefii muzeelor Programul Ștefanian. „Îl dorim tot mai amplu și consistent”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a pus la punct câteva detalii legate de Programul Ștefanian, marți, în cadrul unei întâlniri cu șefii muzeelor din Moldova și județul Alba implicate în Programul Ștefanian.

„Astăzi am avut o întâlnire, la Muzeul Bucovinei, cu directorii muzeelor din județele implicate în Programul Ștefanian, pe care îl dorim tot mai amplu și mai consistent. Consiliul Județean Suceava organizează a II-a ediție a proiectului Programul Ștefanian, prin care ne propunem punerea în valoare a patrimoniului cultural istoric constituit în perioada domniei voievodului Ștefan cel Mare și dezvoltarea turismului. Din acest proiect fac parte județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Bistrița-Năsăud și Alba, precum și localitățile cu monumente ștefaniene din Republica Moldova și Ucraina”, a spus șeful administrației județene.

Programul proiectului cultural începe pe 24 iunie, la Suceava și se încheie pe 2 iulie, la Putna.

Am convenit asupra câtorva aspecte de ordin practic, organizatoric: 1. Stabilirea și marcarea de trasee turistice Drumurile lui Ștefan, care vor duce către ctitoriile ștefaniene, adoptarea unui logo, 2. Întocmirea unui calendar de evenimente care să marcheze epoca ștefaniană, 3. Solicitarea unei întâlnire cu Ministerul Turismului și Ministerul Transporturilor în vederea identificării de soluții pentru amplasarea de indicatoare, hărți și marcaje în zona drumurilor naționale și județene. Urmează să avem o discuție și cu partenerii noștri externi din Republica Moldova și Ucraina implicați în proiect”, a adăugat Gheorghe Flutur.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. Mama_lu'_Stefan_cel_Mare says:

    Refuzand,din frica sau din conformism penibil,sa publicati comentarii care nu tind sa reproduca citate din “Mersul trenurilor” (atat de calatori cat si de marfa…) sau sa consolideze imaginea neopasunista a domnului Flutur precum si a altor domni din aceeasi gasca inseamna,deci,ca va situati de aceeasi parte,inhamati la acelasi car de razboi sau – cine stie – mai degraba la aceeasi roaba incarcata cu material de consum pentru cei asememenea lor,adica kkt…
    Pofta buna!

    Răspunde
  2. Mama_lu'_Stefan_cel_Mare says:

    Două intrebări pentru vestitorul neopăşunist,gornist-şef al Sucevei:
    1. Blasfemia comisă in repetare,infracţiunile care compun ofensa publică la adresa Muşatinilor,reprezentate de festivalul răgălăilor rataţi,de plodul lui Ion Gâză,savantul de internet,de micţionariatul public-privată al zidurilor Cetăţii de Scaun a Sucevei,profanarea pe bani publici a unui monument istoric din clasa A,adică de importanţă naţională,toate acestea fac parte din “programul ştefanian” ?
    2. Muzeul zis al Bucovinei (desi nu există un act normativ care sa stabilească acest nume!) a organizat o expoziţie aflată acum la Iaşi,dedicată domniei lui Ştefan cel Mare; anunţată cu mare pompă,expoziţia a fost mai degrabă un fiasco lamentabil,o bătaie de joc la adresa memoriei marelui Domn! A fost expusă o contrafacere,o “spadă” prezentată drept identică cu aceea aflată la un muzeu din Turcia,fără nici o ezitare,cu trimiteri false cu citări false,cu indicarea unor surse bibliogarfice care nici măcar nu pomenesc despre aşa ceva! “Spada” ,prezentată in presa ca “sabie a lui Stefan ce l Mare” de către imbecili de serviciu,a r fi fost descoperită de către specialişti de la muzeul judeţean Vaslui,ăia insă dau din colţ in colţ şi nu-şi asumă nici contrafacerea ,nici blasfemia,ori de frică, ori de ruşine,ori de amândouă! Va fi interesant de văzut cum va prezenta domnul Stefan Gorovei,nevricos cum e şi cu idei originale,această spada/sabie,că numa’ bine ce se va deschide si la Iaşi! Vă prefaceţi ca nu aţi auzit?
    Deci domnu’ Flutur,asocierea dvs. cu angrosistul parşiv Ursu dă şi astfel de efecte de interes mai degrabă pentru procurori decât pentru turişti! Aceasta este “adevărata istorie a Bucovinei” despre care vorbiţi când nu aveţi treabă? Treabă mare,desigur.

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Gheorghe Flutur a stabilit cu șefii muzeelor Programul Ștefanian. „Îl dorim tot mai amplu și consistent” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*