Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Prefectul Sucevei a cerut ca persoanele dializate și femeile însărcinate să fie monitorizate pe perioada codului portocaliu de ger

Gerul a pus stăpânire pe județul Suceava, dar deocamdată, din fericire, nu a produs probleme. Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, ne-a declarat că, luni, cursurile se desfășoară în mod normal, pe drumuri se intervine cu utilaje, iar patrulele mixte formate din jandarmi, polițiști și reprezentanți ai ISU au patrulat încă de noaptea trecută pentru identificarea persoanelor cu hipotermie, dar nu au fost raportate astfel de probleme.

„Cursurile se desfășoară normal, în continuare, nu sunt probleme deosebite, nu s-a luat nicio măsură de suspendare a cursurilor. Delgaz-ul ne-a informat că nu au probleme cu instalațiile, nici din perspectiva gazului, deci presiune este suficientă, nici din perspectiva curentului electric. Drumurile, noi avem doar avertizarea de cod portocaliu de temperaturi scăzute, nu de ninsori. Se intervine, avem zone unde se viscolește, acolo permanent se intervine cu utilaje și cu antiderapant, avem suficient”, a declarat prefectul Sucevei.

De asemenea, Mirela Adomnicăi a insistat către primăriile din județ să se ia măsuri în ceea le privește pe persoanele dializate, dar și gravidele.

Am insistat către primării, le-am comunicat, persoanele dializate și femeile însărcinate de pe raza fiecărui UAT să le monitorizeze și dacă nu vor să fie transportate din locuințele care sunt mai izolate la unitățile sanitare, cel puțin să evite blocarea zonei”, a declarat Mirela Adomnicăi.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*